Mişcare strategică la Altex: Depozitul propriu ne aduce economii de 25-30%. Retailerul renunţă la spaţiile închiriate de la P3 şi CTP, cei mai mari jucători din sector

Autor: Bogdan Alecu 11.10.2018

Retailerul Altex România, controlat de Dan Ostahie, va pleca de anul viitor din depozitele închiriate de la P3 şi CTP, în condiţiile în care organizarea propriului centru lo­gis­tic va aduce costuri mai mici şi o concentrare a operaţiunilor.

„Este mai sigur să ai propriul depozit. Mai mult, dacă vrei să extinzi operaţiunile de la un an la altul, tot timpul tre­bu­ie să mergi într-o nouă locaţie. Nu ai una singură bine defi­nită unde poţi lăsa loc de creştere anuală. Altfel trebuie să fracţionezi şi ai costuri tot mai mari. Dacă ai mai multe lo­ca­ţii atunci ai costuri cu 25-30% mai mari. Vom realiza eco­nomii cu acest plan“, a explicat Cristian Prescură direc­tor logistic în cadrul Altex România.

Altex a demarat deja o investiţie de peste 37 mil. euro pen­tru dezvoltarea unui nou centru logistic lângă Bucureşti, în comuna Dragomireşti Vale, prima etapă a proiectului, fi­nan­ţată de EximBank în proporţie de 80%, urmând să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor.

În prezent Altex are depozite de 40.000 mp contractate la P3 şi unul de 7.000 la CTP.

Noul complex va fi construit pe un teren de 15,2 ha care a fost achiziţionat pentru aproximativ 5,5 milioane de euro.