Un român este CFO-ul Mars Italia, un business de 260 mil. euro: Noi nu am părăsit România, ci doar am decis să descoperim Italia

Autor: Cristina Roşca 11.10.2018

Executivul român Adrian Comăneci (37 de ani) a preluat în ur­mă cu aproape doi ani poziţia de CFO a gigantului Mars pe piaţa din Italia, după ce anterior deţinuse o funcţie similară în cadrul aceleiaşi companii, însă în România.

„La sfârşitul anului 2016 am început prima experienţă pe termen lung în afara ţării, pre­luând rolul de CFO pentru businessul Mars din Italia“, spune executivul român.

El spune că a acceptat funcţia pe de-o parte datorită oportunităţilor profesionale, pe de alta datorită celor personale. Mai exact, businessul Mars din Italia are o valoare de 260 de mi­lioane de euro anual, de câteva ori mai mare decât cel din România.

Despre piaţa din Italia el spune că este una dintre cele mai complexe pieţe din Europa, el coordonând o echipă de 18 persoane. Executivul crede că ingredientele esen­ţiale ale carierei sale sunt am­biţia şi respectul pentru muncă - preluate de la părinţii săi -, o şcoală extraordinară de business (Procter & Gamble) şi o şcoală uni­că de people leader­ship (Mars), după cum spune chiar el.

„În cariera mea am îmbinat pers­pec­tiva de consultant extern cu cea de angajat, iar acest lucru s-a dovedit a fi un factor important pentru rezultatele mele de până acum.“