Transportatorul CDI: Autocarele fac 6-7 ore pe ruta Bucureşti-Braşov, în loc de trei ore. Ion Comuşi, proprietarul companiei de transport CDI: „Problema reală este infrastructura.“

Autor: Mirabela Tiron 11.10.2018

Ion Comuşi, proprietarul companiei de transport ru­tier de persoane CDI Transport Intern şi Internaţional din Capitală, una dintre cele mai mari firme de pe piaţa de pro­fil, spune că operatorul a ajuns la un trafic de 2,5 mi­lioa­ne de pasageri în primele nouă luni şi că până la final de an va depăşi pragul de 40 de milioane de lei afaceri, un avans de peste zece la sută.

„Este nevoie de dezvoltarea infrastructurii rutiere, văd incapacitatea celor din Transporturi de-a gestiona, se încearcă doar destabilizarea transportatorilor, este nevoie de oameni cu experienţă. Costurile au crescut cu 30%, în zilele de vineri ajungem să facem şi şase-şapte ore pe ruta Bucureşti-Braşov cu autocarele. Pe Bucureşti-Alexandria ne ia o oră să ieşim din Bucureşti şi o oră când intrăm în Bu­cureşti, iar pe Bucureşti-Domneşti autocarele pierd iar o oră la coadă (CNAIR a emis ordin de începere con­struc­ţie pentru un pasaj suprateran pe centura Bucureşti-Domneşti-n.red.). Problema reală este infrastructura“, a declarant pentru ZF antreprenorul Ion Comuşi.

Compania CDI a fost înfiinţată în 1996 şi are o flotă de maşini sub brandul Mercedes-Benz, operând în total 300 de autocare, microbuze şi autobuze. Baza companiei în Capitală este autogara Ritmului, de pe strada cu acelaşi nume, din sectorul 2.