Un jucător „discret“ în turism. Romsilva are 100 de cabane în zone montane şi venituri de doar 2,5 milioane de lei

Autor: Mirabela Tiron 11.10.2018

Regia Naţională a Pădurilor (Romsilva), care administrează pădurile statului, operează peste 100 de cabane silvice, care i-au adus anul trecut venituri totale de doar  2,5 milioane de lei, potrivit oficialilor companiei. Afacerile sunt mai mici decât cele înregistrate de o singură cabană, investiţie privată (de exemplu Cabana Schiorilor din Sinaia, care are venituri de 3-4 milioane de lei anual).

„Administrăm peste 100 de cabane silvice, răspândite în toată ţara, în special în zone de munte şi departe de tumultul turismul de masă, ceea ce ne diferenţiază de restul operatorilor din domeniu.Veniturile încasate anul trecut de către instituţia noastră, din activitatea de silvoturism, au fost la nivelul de 2,55 milioane de lei, iar pentru anul acesta mizăm pe un plus de 2%“, au transmis către ZF oficialii Romsilva.

Reprezentanţii regiei nu au transmis câte locuri pun la dispoziţie toate cabanele aflate în administrare.

La un rulaj total de 2,5 mil. lei, rezultă venituri medii de 25.000 de lei pe an pentru fiecare cabană sau 70 de lei pe zi.

Compania administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850.000 de hectare.