Procurorii anunţă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Carmen Adamescu

Autor: Mihaela Gidei 11.10.2018

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata Adamescu Carmen a însuşit:

a) în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Carmen Adamescu a fost reţinută miercuri, după ce a fost audiată mai multe ore. Potrivit sursei citate, aceştia au propus magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestul la domiciliu pentru Carmen Adamescu pentru 30 de zile, cei din urmă fiind aşteptaţi să se pronunţe în cursul zilei de joi.