Fără milă: Traderii pariază pe prăbuşirea burselor. ”Baia de sânge abia acum începe”

Autor: Răzvan Botea 11.10.2018

Pieţele din întreaga lume au primit o lovitură joi, pe măsură ce frica de creşterea economică globală şi tensiunile comerciale actuale erodează încrederea investitorilor, scrie Business Insider.

Investitorii asiatici se îndoiesc că proaspătul stimul acordat de banca centrală din China economiei va preveni încetinirea economică cauzată de războiul comercial cu Trump. Avertismentele FMI, împreună cu creşterea dobânzilor, contribuie de asemenea la îngrijorări.

Trump a criticat ieri banca centrală americană (Fed), caracterizând politica sa monetară ca fiind „de-a dreptul nebună”.

„Toţi ochii vor fi pe SUA, când se vor deschide bursele de dimineaţă. Investitorii încearcă să vadă dacă este o corecţie sănătoasă sau ceva mai mult”, scrie platforma AJ Bell într-un email.

Piaţa din SUA se va deschide la 9.30 ora locală, 16.30 ora României.

Situaţia la această oră:

Indicele japonez Nikkei a scăzut cu 3,89%, cea mai mare cădere din martie, iar indicele chinez Shanghai a ajuns la cea mai redusă valoare din 2014, cu 5,2% mai puţin.

Piaţa americană a suferit o cădere puternică la închiderea de miercuri, generată de temerile legate de inflaţie, tensiuni comerciale, randamentele titlurilor de stat şi evoluţia dobânzilor, astfel încât indicele S&P a căzut cu 3,29%, cea mai mare depreciere din februarie.

Nasdaq este pe roşu cu 4,08%, înainte de deschiderea bursei din New York, în timp ce indicele Dow este în scădere cu 3,15%.

Pieţele europene sunt de asemenea în scădere, indicele FTSE 100 cu 1,66%, indicele spaniol IBEX 35 cu 1,27%, în timp ce Stoxx 600 înregistrează o scădere de 1,77%, la momentul transmiterii ştirii.

Indicele BET este în scădere cu 1,43%.