Austriecii de la Hirsch Porozell, care vor să facă o fabrică de polistiren în Moldova, au avut vânzări de 90 mil. lei în primele 9 luni din 2018, plus 25%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.10.2018

♦ Compania are 170 de angajaţi în cele patru fabrici pe care le deţine în România.



Hirsch Porozell, subsidiara locală a companiei austriece cu acelaşi nume, producătoare de polistiren expandat pentru termoizolaţii şi ambalaje, a avut în primele nouă luni din 2018 vânzări în valoare de 90 de milioane de lei, cu 25% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„După ce am cumpărat trei fabrici în 2017 – la Timişoara, Bucureşti şi Sfântu Gheorghe, în 2018 am pornit cu toate motoarele turate, ceea ce a făcut posibilă creşterea cu 25% după primele nouă luni din 2018 şi triplarea numărului de angajaţi, de la 52 la 170”, spune Bogdan Roman, directorul general al Hirsch Porozell în România.

Înainte de achiziţia celor trei fabrici, austriecii deţineau deja două unităţi de producţie de polistiren, în Cluj şi în Timişoara, cea din Timişoara fiind cumpărată de la Energoterom după ce compania a intrat în faliment, iar cea din Cluj fiind construită chiar de austrieci. Fabricile de la Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidro şi termoizolaţii Arcon.