Bitcoinul şi alte criptomonede s-au alăturat băii de sânge din pieţele din toată lumea

Autor: Răzvan Botea 12.10.2018

Criptomonedele au înregistrat scăderi masive ale valorii şi  capitalizării de piaţă joi, pe măsură ce pieţele din întreaga lume sunt „pe roşu“. Bitcoinul, criptomoneda de referinţă, a pierdut 7% din valoarea sa în piaţa din Asia peste noapte, înainte să intre „în convalescenţă“, potrivit Business Insider.

La momentul redactării materialului, scăderea valorii unui bitcoin este de 4,33%, potrivit platformei coinmarketcap.com. Situaţia este mai dramatică la următoarele două monede virtuale ca importanţă şi capitalizare de piaţă, ethereum şi XRP al Ripple. Ethereum, a doua criptomonedă din punctul de vedere al capitalizării de piaţă, înregistrează o scădere de 10,62%, în timp ce XRP scade în acest moment cu 11,98%.

Capitalizarea totală de piaţă a celor 2.062 de criptomonede este de 202,5 miliarde de dolari, din care bitcoinul deţine mai mult de jumătate, cu o capitalizare totală de 109,1 mld. dolari. Ethereum, care la momentul redactării materialului avea valoarea nominală de 201,98 dolari, are o capitalizare totală de piaţă de 20,7 mld. dolari. Valoarea pieţei criptomonedelor a reintrat pe un trend ascendent după deschiderea burselor americane.