Electrogrup, părintele NetCity, îşi anunţă oficial intenţia de listare la bursa de la Bucureşti

Autor: Dan Grigore Ivan 12.10.2018

Electrogrup, deţinătorul şi operatorul celei mai mari reţele neutre de fibră optică interurbană de tip optical ground wire din România, şi-a anunţat oficial intenţia de a se lista la Bucureşti. Operaţiunea ar urma să se desfăşoare printr-o majorare de capital de 1,25 milioane de acţiuni, la care se mai adaugă 1,25 milioane de acţiuni existente.

Electrogrup este de asemenea deţinătorul şi operatorul reţelei din Bucureşti, NetCity, în baza unui contract de concesiune până în 2057.

Veniturile consolidate ale grupului au fost de 473,6 milioane lei în 2017, după o creştere de 49% faţă de anul precedent.

„Această creştere a fost determinată de creşterea performanţei tuturor segmentelor operaţionale şi de achiziţia NetCity în februarie 2017“, spun reprezentanţii companiei.

Acţionarii vânzători deţin 100% din capitalul social în prezent. Structura acţionariatului este formată din omul de afaceri Teofil Mureşan (34%), Simion Mureşan (33%) şi Marian Pantazescu (33%). După tranzacţie, aceştia vor deţine în continuare majoritatea acţiunilor.