Arielle Malard de Rothschild, membră a uneia dintre cele mai influente familii în finanţele la nivel mondial, demisionează surprinzător de la Electrica. Ea era membră în board din 2014

Autor: Liviu Popescu 15.10.2018

Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a anunţat vineri seară la bursă că Arielle Malard de Rothschild a renunţat la poziţia de membru în consiliul de administraţie al companiei ca urmare a preluării altor responsabilităţi. Informaţia a fost comunicată de Electrica prin semnătura Elenei Doina Dascălu, preşedintele boardului. 

Arielle Malard de Rothschild, 55 de ani, s-a căsătorit cu unul dintre membrii celebrei familii de bancheri, iar intrarea ei în boardul Electrica în 2014 a fost o surpriză. Ea a fost susţinută de BERD şi alte fonduri de investiţii, care au devenit acţionare la Electrica în urma ofertei publice de vânzare de acţiuni şi a listării pe bursă. Nicio altă companie din România, indiferent dacă este privată sau de stat, nu a avut şi nu are în board o persoană de talia ei, a cărei influenţă la nivelul businessului european este imensă.