Tranzacţie pe piaţa vitrinelor frigorifice. Italienii de la Epta preiau controlul companiei româneşti DAAS de la Daniel Mocanu

Autor: Cristina Roşca 15.10.2018

Grupul italian Epta, specializat în producţia şi retailul de lăzi frigorifice, congelatoare şi alte bunuri din sectorul frigului comercial, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei româneşti DAAS într-o tranzacţie estimată de ZF la câteva milioane de euro.

Compania fondată de Daniel Mocanu acum 25 de ani nu deţine local producţie, ci este  unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, cu afaceri de 183 mil. lei (40 mil. euro) anul trecut.

Grupul italian cu afaceri de circa 900 mil. euro, cu 11 fabrici şi 40 de birouri de vânzare şi service la nivel mondial, intră oficial pe piaţa locală după ce anterior fusese prezent printr-un parteneriat cu DAAS. Mai exact, cele două com­panii lucrau împreună de 15 ani, DAAS fiind distribui­tor al unora dintre brandurile italienilor, conform datelor ZF.

„A deveni parte a Grupului Epta reprezintă o oportunitate importantă pentru noi (...)“, spune Daniel Mocanu, fondatorul şi directorul general al DAAS, o companie prezentă pe piaţă de 25 de ani.

În 2017 profitul net al DAAS a fost de 2,3 mil. lei (0,5 mil. euro), de zece ori mai mare decât în anul anterior dar la jumătate faţă de 2015. Anul trecut a fost cel mai bun an pentru DAAS, cu afaceri de 183 mil. lei (40 mil. euro), în urcare cu circa 67% faţă de anul anterior.