Dezvoltatorii pariază pe apetitul clienţilor pentru locuinţe mai bine compartimentate şi verzi, iar ofertele din piaţă încep să depăşească bugetul programului Prima casă

Autor: Alex Ciutacu 16.10.2018

Dezvoltatorii şi constructorii imobi­liari au remarcat în piaţă un interes tot mai ridicat din partea românilor pentru lo­cuinţele situate în zone din proximitatea mijloa­celor de transport în comun, din zone bune şi cu spaţii verzi, astfel încât au adaptat oferta în cazul celei de-a patra ediţii a târ­gului Imobiliarium ce a avut loc weekendul trecut în par­carea de lângă Brico Depot Băneasa. Pe de altă parte, oferta din piaţă depă­şeşte încet dar sigur pro­gra­mul Prima casă, care are o limită de 60.000 de euro.

„Ne aşteptăm să fie în principal oameni la prima achiziţie, dar traficul a avut şi un procent semni­fica­tiv de oameni interesaţi de achiziţia unei a doua case sau de realizarea unei investiţii în direcţia aceasta. Un procent de 10-12% dintre oameni vin aici pentru genul acesta de investiţii“, spune Adrian Stănescu, project manager Imo­biliarium, în cadrul emisiunii de bu­siness ZF Live. El a subliniat că în cadrul târgului nu­mărul vizita­torilor a trecut de 5.000 de persoane, fiind cea mai mare ediţie realizată până acum, iar nu­mărul dezvoltatorilor s-a apropiat de 90.