Breaking News: Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a murit la vârsta de 65 de ani

Autor: Dragoş Dinu 16.10.2018

Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, care împreună cu Bill Gates a înfiinţat cel mai mare producător de software din lume, a murit la vârsta de 65 de ani, chiar înainte de a-şi îndrepta atenţia spre sport şi filantropie, potrivit unui anunţ făcut de familia sa, scrie NBC News. 

„Contribuţiile sale în lumea tehnologiei şi a filantropiei vor dăinui pentru generaţiile viitoare”, a spus Bill Gates, într-o declaraţie. 

Paul Allen a murit în Seattle din cauza unor complicaţii legate de limfomul non-Hodgkin, boală de care suferea din anul 1983. 

„Cu o tristeţe profundă, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician şi susţinător al artei”, au transmis reprezentanţii companiei Vulcan, printr-un comunicat.

Potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, cofondatorul Microsoft a fost a 27-a cea mai bogată persoană din lume, averea sa ajungând la 26,1 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii sale a venit din Microsoft, compoanie fondată de acesta şi Bill Gates în 1975.