Gafă de protocol a preşedintelui Klaus Iohahnis, la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 21.10.2018

Klaus Iohannis a făcut o gafă de protocol la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte. După prima parte a ceremonialului de primire, preşedintele României s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului.

În imaginile de la ceremonialul de primire se poate observa cum Iohannis s-a întors şi a vrut să plece, în timp ce garda prezenta onorul.

După ce premierul Giuseppe Conte l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat. Începând cu minutul 4:52 al înregistrării oficiale, este vizibilă atitudinea descumpănită a preşedintelui român, care arată că nu ştie exact ce urmează, conform protocolului.

VIDEO aici: https://www.youtube.com/watch?v=Xpllh9j-fWY

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Republica Italiană, a discutat luni cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, despre relaţia bilaterală dintre cele două ţări şi despre cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Giuseppe Conte i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru prietenia pe care acesta şi România o poartă Italiei şi poporului italian.