Ministru Justiţiei, Tudorel Toader, după discuţia cu Dragnea: Am discutat despre ordonanţa care a fost adoptată

Ziarul Financiar 17.10.2018

Ministru Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, referitor la discuţia de câteva minute cu Liviu Dragnea, că aceasta a vizat ordonanţa de urgenţă privind legile justiţiei şi deplasarea sa la Comisia de la Veneţia.

"Mâine după-amiază voi pleca la lucrările Comisiei de la Veneţia. Am discutat despre OUG care a fost adoptată, a preluat unele dintre recomandările Comisiei din avizul preliminar. La comisie voi prezenţa evoluţiile legislative de la noi, în sensul avizului preliminar al comisiei, participând cu inters să vedem forma finală a avizului", a declarat Tudorel Toader, după discuţia cu Liviu Dragnea, care a durat câteva minute.

Ministrul Justiţiei a mai spus că nu a mers la Comisia de la Veneţia pentru a cere aprobare.

"Nu am mers la comisie pentru a cere aprobare, pentru a lua un aviz pe forma definitivă a proiectului fără prealabile discuţii cu decicenţii naţionali. M-am dus, nu pe cont propriu, ci în imita unui mandat de reprezenntare, de discuţie din parte a Guvernului României. Pe baza acestei forme am avut mai multe discuţii în zile diferite", a mai spus Toader.