Un start-up pe zi: Rogvaiv Absolut, un producător de fructe deshidratate din Buzău, mizează pe afaceri de 15.000 de euro în primele şase luni de activitate

Autor: Roana Rotaru 18.10.2018

Antreprenoarea Oana Cîmpeanu din Buzău a renunţat la jobul stabil din sectorul bancar şi a pariat aproape 60.000 de euro pe producţia de căpşune, mere şi pere deshidratate sub brandul Rogvaiv. Start up-ul Rogvaiv Absolut, înfiinţat în 2017, mizează pe afaceri de 15.000 de euro anul acesta, în pri­mele şase luni de funcţionare, com­pania începând activitatea de producţie în iunie 2018.

„Ideea prelucrării fructelor autoh­to­ne a apărut în primul rând din dorinţa de a regăsi pe rafturile magazinelor pro­duse naturale, fără zahar, fără conser­vanţi, aditivi. Cautăm o altă abordare faţă de abundenţa de fructe confiate din import, care se îneacă în zahar şi nu numai. Există un surplus de fructe care trebuie categoric valorificat, prin diverse forme: deshidratare, fierbere, coacere şi altele. Am studiat piaţa şi am constatat că există o oportunitate de business în acest domeniu“, a spus Oana Cîmpeanu, director general al Rogvaiv Absolut.