Ferma Salcia a familiei Dragnea, singura fermă de porci din judeţul Teleorman, este în pericol de contaminare cu pesta porcină africană

Autor: Roana Rotaru 18.10.2018

Fiul lui Dragnea mai deţine în prezent doar 400 de porci, după ce în 2017 exploataţia sa era în top 20 cele mai mari ferme de porcine din România.



Ferma Salcia, singura fermă comercială de porcine din judeţul Teleorman, deţinută majoritar de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea - liderul PSD, este în pericol de a fi contaminată cu pesta porcină africană. Ferma familiei Dragnea mai are în prezent doar 400 de porci, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimen­telor (DSVSA) Teleorman, după ce în 2017 ferma Salcia se afla în top 20 cele mai mari ferme de porci din România, cu afa­ceri de 30,2 mil. lei (6,5 mil. euro), potrivit datelor Registrului Comerţului.

Pesta porcină africană a fost confirmată zilele trecute în judeţul Teleorman, în resturile unui cadavru de porc abandonat în pădurea Slobozia Mândra, Teleormanul fiind cel de-al 14-lea judeţ afectat de virus, potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.