Omul de afaceri Sorin Creţeanu delistează Comnord de la Bucureşti. Acţionarii care mai au 3,4% din companie vor primi 2,5 lei pe acţiune, plus 42% faţă de preţul din piaţă

Ziarul Financiar 22.10.2018

​Comnord Bucureşti (COSC), companie care se ocupă cu lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, va fi delistată de la bursa românească ca urmare a decizie acţionarului majoritar Sorin Creţeanu, la un preţ de 2,52 lei pe acţiune care urmează a fi plătit acţionarilor care mai au 3,4% din capitalul social.

Cum preţul oferit de antreprenor pentru cele 1,3 milioane de acţiuni care încă nu sunt în posesia sa este mai mare cu 42% faţă de închiderea de vineri, acţiunile COSC urcau azi dimineaţă până la suspendarea tranzacţionării cu 39% pe un rulaj de tranzacţionare de 192.000 de lei la 2,48 lei.

Compania are o valoare de piaţă de 71 milioane de lei, iar de la începutul anului acţiunile au urcat cu 157% fără a lua în calcul şi dinamica de luni. Comnord Bucureşti era listată pe segmentul alternativ al bursei de la Bucureşti din 1997.

Sorin Creţeanu a mai desfăşurat operaţiuni de cumpărare de acţiuni prin intermediul companiei de brokeraj Prime Transaction. Spre comparaţie în decembrie 2017 el controla 70% din capitalul social al companiei.