Horaţiu Moldovan de la Lasting System, antreprenor din Timişoara: investiţi în cercetare şi proprietate intelectuală. Acesta este viitorul

Autor: Mădălina Dediu Panaete 23.10.2018

Horaţiu Moldovan, fondator şi administrator al Lasting System, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de distribuţie IT&C, spune că oportunitatea de creştere în viitor a capitalului autohton şi a economiei în general o reprezintă investiţiile în cercetare şi în proprietate intelectuală.

„Antreprenorii trăiesc în viitor, nu în prezent. Eu viitorul îl văd în zona de proprietate intelectuală. Până la urmă, ceea ce se exploatează în România este resursa umană, forţa de muncă, iar ca antreprenor o să ai 5% peste toate eforturile care se fac acolo. De fapt, din punctul meu de vedere, singura variantă de dezvoltare pe termen lung este legată de proprietatea intelectuală. Avem foarte multe de făcut şi cred că este nevoie să fim mult mai avansaţi în această direcţie. Capitalul românesc are nevoie să se întărească“, a spus antreprenorul în cadrul conferinţei „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“, organizată la Timi­şoara. Horaţiu Moldovan con­duce o companie cu afaceri de 30 de milioane de euro anul tre­cut.