Sorin Creţeanu delistează Comnord de la bursă şi plăteşte minoritarilor 42% peste preţul din piaţă

Autor: Liviu Popescu 23.10.2018

♦ De la începutul anului acţiunile COSC au urcat cu 157% fără a lua în calcul şi dinamica de luni.



Comnord BucureŞti (COSC), com­panie care se ocu­pă cu lucrări de con­strucţii ale clădirilor re­zi­denţiale şi ne­re­zi­denţiale, va fi de­lis­tată de la bur­sa ro­mâ­nească ca ur­mare a deci­ziei acţio­na­ru­lui ma­jo­ritar Sorin Creţea­nu, la un preţ de 2,52 lei pe ac­ţiune care ur­mează să fie plătit mi­no­ri­ta­rilor care mai au 3,4% din ca­pi­ta­lul social.

Cum preţul oferit de an­treprenor pen­tru cele 1,3 mi­lioa­ne de ac­ţiuni, care încă nu sunt în posesia sa, este mai ma­re cu 42% faţă de închi­derea de vineri, acţiunile COSC urcau luni di­mi­neaţă până la suspen­da­rea tran­zac­ţio­nării (10:12) cu 39% pe un rulaj de tran­zac­ţio­nare de 192.000 de lei la 2,48 lei.

Compania are o valoare de piaţă de 71 mil. lei, iar de la în­ce­pu­tul anului acţiu­nile au ur­cat cu 157%  fără a lua în cal­cul şi dinamica de luni. Comnord Bucu­reşti era listată pe seg­men­tul alternativ al bur­sei de la Bucureşti din 1997.

Sorin Creţeanu a mai desfăşurat opera­ţiuni de cumpărare de acţiuni prin intermediul companiei de bro­keraj Prime Transac­tion. Spre com­pa­raţie în decembrie 2017 el controla 70% din capitalul social al companiei.