Orientul Mijlociu, un butoi cu pulbere: Un incident ciudat era să declanşeze noi confruntări militare de amploare. Fulgere au cauzat lansarea din Fâşia Gaza spre Israel a unor rachete ale mişcării Hamas

Autor: Mihai Draghici 24.10.2018

Potrivit publicaţiilor Yedioth Ahronoth şi Times of Israel, membrii Guvernului israelian acceptă ipoteza că lansarea a două rachete Grad din Fâşia Gaza în urmă cu câteva zile a fost provocată de fulgere.

"Nu ar fi fost corect să declanşăm un război din cauza vremii", a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru al Guvernului israelian.

La rândul său, ministrul israelian al Justiţiei, Ayelet Shaked, a declarat pentru postul public de radio din Israel că, deşi nu poate confirma că vremea a fost responsabilă, mişcarea islamistă "Hamas nu a vrut să lanseze rachetele".

Rachetele au fost lansate din Fâşia Gaza într-o noapte, săptămâna trecută. Una a lovit o casă situată în oraşul israelian Beersheba, dar nicio persoană nu a fost rănită. A doua rachetă a căzut în Marea Mediterană, în largul oraşului Tel Aviv.