Fondul de investiţii Innova Capital negociază preluarea magazinelor OPTIblu

Autor: Cristina Roşca 25.10.2018

Fondul de private equity Innova Ca­pital, prezent pe piaţa locală din 1998, negociază preluarea companiei Optical Network, unul dintre cei mai im­portanţi jucători de pe piaţa de op­tică medicală, spun sursele ZF. Vân­ză­torii sunt, conform datelor ZF, antreprenorii care au fondat şi grupul A & D Pharma, respec­tiv Walid Abboud, Roger Akoury şi Michel Eid.

Firma Optical Network a fost scoasă la vânzare încă din 2017, Ziarul Financiar a scris an­te­rior despre discuţiile din jurul aces­tei companii.

Elementul de noutate este reve­ni­rea Innova Capital în poziţia de cum­părător pe o piaţă unde există tot mai mare interes al fondurilor de inves­tiţii pentru achiziţii în România.

Cele mai recente mutări al fondu­lui Innova Capital au fost vânzări, mai exact şi-a redus în 2017 participaţia în Energobit după ce fondatorii au răs­cum­părat o parte din business printr-o ma­jorare de capital. Fondul de inves­ti­ţii a vândut La Fântâna, producătorul de apă în sistem de watercooler, către Oresa Ventures şi antreprenorul Cristian Amza (în primăvara lui 2016). Printre pri­me­le investiţii ale fondului în Româ­nia se numără Orange România (Mobil­rom atunci), participaţie vândută în 2005.

Optical Network, compania care deţine reţelele de magazine de optică OPTIblu şi Klarmann, alături de o divizie de distribuţie, a obţinut în S1 2018 afaceri de 32 mil. lei.