Taxify s-a lansat în al treilea oraş din România: Timişoara. Platforma de ride-hailing are sute de mii de utilizatori pe plan local

Autor: Ioana Nita 26.10.2018
Start-up-ul estonian Taxify, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smart­phone-uri o aplicaţie mobilă prin care pot comanda un taxi sau o maşină pri­vată, a lansat ieri serviciul de ride-hailing şi în Timişoara, acesta fiind al treilea oraş din România în care este pre­zent. Taxify a intrat pe piaţa locală în vara anului 2016 în Bucureşti, iar ulte­rior a introdus serviciul şi în Cluj-Na­poca. Con­form oficialilor de la Taxify Ro­mânia, plat­forma are în prezent sute de mii de utilizatori în România.

„România este o piaţă importantă pentru Taxify. Cea mai mare investiţie făcută anul acesta este în centrul de inginerie software de la Bucureşti. Aici, echipa de ingineri se ocupă de domenii precum algoritmi de rutare, hărţi, geolocaţie şi ştiinţa datelor. De asemenea, avem o echipa de customer suport care se ocupă, pe lângă România, de ţări precum Mexic sau Franţa”, a declarat pentru ZF Mihai Florea, country manager al Taxify România.