FP încearcă să listeze Engie România la bursă. Capitalizarea, 4 mld. lei

Autor: Liviu Popescu 30.10.2018
Fondul Proprietatea (FP) intenţionează să-şi lis­te­ze participaţia de 12% pe care o deţine la Engie Româ­nia şi convoacă astfel acţionarii companiei pe 28 noiembrie 2018 pentru a vota acest lucru.

„Preşedintele Consiliului de Administraţie al Engie Ro­mâ­nia, Eric Joseph Stab, convoacă la solicitarea acţio­na­rului Fondul Proprietatea, în data de 28.11.2018, la sediul social al Societăţii, adunarea generală extraordinară a acţio­na­rilor. Ordinea de zi a adunării generale extraordinare a ac­ţio­narilor este următoarea: aprobarea în principiu a ad­mi­terii societăţii la tranzacţionare pe o piaţă reglementată prin­tr-o ofertă publică de vânzare realizată de acţionarul Fon­dul Proprieta­tea“, se arată într-un document din Monitorul Oficial.

Fondul Proprietatea evaluează participaţia la Engie Ro­mânia (fostă GDF Suez Energy România) la 472 mil. lei, ceea ce înseamnă o evaluare de aproximativ 4 mld. lei pen­tru companie. Cu această capitalizare, Engie s-ar poziţiona pe locul şapte în topul celor mai valoroase companii listate la Bucureşti, între Transgaz (4,1 mld. lei) şi Electrica (3,7 mld. lei).