Electric Plus Bacău, o companie cu vânzări de 89 mil. lei la nouă luni: Vrem să creştem producţia cu 30% în 2019. Compania exportă în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria şi Italia, dar şi în Asia şi Africa

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.10.2018
Producătorul de tâmplărie PVC, rulouri şi uşi de garaj Electric Plus vrea să termine într-o lună un cen­tru logistic pe lângă fabri­ca din Bacău, iar pentru anul viitor a planificat să-şi con­solideze prezenţa la ex­port şi să extindă capaci­tă­ţile de producţie.

„Anul 2018 a fost cel mai bun al com­paniei de până acum“, spune Adrian Gârmacea, directorul general şi pro­prietarul Electric Plus. Compania a avut, în pri­mele nouă luni din 2018, vân­zări de 89,4 milioane de lei, cu 3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut.

Numărul de angajaţi s-a menţinut la acelaşi nivel ca în 2017, adică 560. „Pentru 2019 ne propunem creşte­rea producţiei cu aproximativ 30% în număr de unităţi, finalizarea unei noi ca­pacităţi de pro­duc­ţie şi a unui bloc cu apro­­ximativ 60 de unităţi lo­cative (gar­so­niere şi aparta­mente) pentru an­ga­jaţii companiei.“

Modelul de expan­siu­ne al compa­ni­ei Electric Plus, ale cărei produse sunt co­mer­cializate sub brandul Bar­rier, este în sistem de franciză. Astfel, în prezent există 35 de francize şi apro­ximativ 500 de distribuitori care vând produsele fabricate în Bacău.

Pentru extinderea capacităţii de pro­ducţie din Bacău, compania Electric Plus a aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat în valoare de aproa­pe două milioane de euro. Până acum însă, ajutorul de stat nu a fost aprobat.