Americanii se aliază cu chinezii: Ford şi Baidu încheie un parteneriat pentru a testa vehicule autonome pe piaţa din China

Autor: Alex Ciutacu 31.10.2018

Producătorul auto Ford şi gigantul internetului din China, Baidu, au anunţat miercuri un parteneriat prin care cele companii vor testa împreună vehicule autonome pe teritoriu chinez timp de doi ani, potrivit CNBC.

Iniţiativa le aduce pe cele două companii împreună pentru a dezvolta şi a testa vehicule autonome care sunt în conformitate cu standarul Nivel 4 setat de organizaţia din industria americană SAE International.

Acest nivel înseamnă că vehiculele autonome dezvoltate de cele două companii nu au nevoie de intervenţii din partea factorului uman.

Ford şi Baidu nu au anunţat termenii financiari ai parteneriatului sau structura de proprietari a viitorului business.

„Lucrând cu un lider hi-tech precum Baidu ne oferă avantajul oportunităţilor noi din China, pentru a reuşi să oferim soluţii inovative care îmbunătăţesc siguranţa, convenienţa şi per total experienţa de mobilitate” spune Sherif Marakby, preşedinte şi CEO al diviziei de vehicule autonome din cadrul Ford. „Acest proiect marchează un punct de referinţă în parteneriatele dintre Ford şi Baidu, şi susţine viziunea Ford cu privire la dezvoltarea de vehicule smart care vor transforma modul în care ne deplasăm”.

Vehiculele autonome dezvoltate de Ford au fost deja integrate cu sistemele autonome Apollo, dezvoltate de Baidu, au anunţat cele două companii.

Testele vehiculelor dezvoltate de cele două companii pe şoselele ţării vor începe de la sfârşitul anului.