Oltchim a prelungit termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active nefuncţionale până la 21 noiembrie

Autor: Roxana Rosu 01.11.2018

Administratorii judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au prelungit termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active nefuncţionale de la 31 octombrie pana la 21 noiembrie, după ce în vara patru companii s-au arătat interesate de aceste active.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Pachetele de active rămase nevândute în urma primului proces de vânzare sunt: pachetul 8 (Divizia Petrochimică Bradu), pachetul 9 (Instalaţia Anhidridă Ftalică), parţial Pachetul 7 (Instalaţia PVC II).

Până la termenul limită din 31 iulie 2018, patru firme au depus oferte indicative pentru acestee pachete, respectiv Aiotec (Germania), Nimir Chemicals Pakistan Ltd (Pakistan), Vynova Holding (Luxemburg) şi Mata Chemicals (Pakistan). Acestea aveau termen până la 31 octombrie să depună ofertele finale.

Anterior, Adunarea creditorilor Oltchim a aprobat, la finele lunii februarie, oferta şi contractul de vânzare a Diviziei Materiale de Construcţii Ramplast, încheiat cu Dynamic Selling Group, valoarea tranzacţiei fiind de 2,6 milioane euro, fără TVA.

În luna decembrie a anului trecut Chimcomplex Borzeşti, companie a omului de afaceri Ştefan Vuza, a preluat activelor din pachetele cinci pachete şi unul parţial, pentru 582 milioane de lei (127 de milioane de euro).