ZF Live. Oana Munteanu, senior manager în cadrul PwC. Pentru anul 2019 se aşteaptă ca salariile din mediul privat să crească cu 4,6%. Pentru sectorul de producţie creşterea va fi de 6,5%

Autor: Alexandra Cepăreanu 03.11.2018

În segmentul de producţie, retail, HoReCa creşterile salariale sunt cu 30-40% peste media pieţei.



Exceptând creşterile salariale înre­gistrate de sectorul IT, salariile din in­dustriile care angajează forţă de muncă mai puţin calificată precum pro­ducţie, retail şi HoReCa, tind să crească cu procente semnificativ mai mari faţă de media pieţei, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Oana Munteanu, senior manager în cadrul companiei de consultanţă PwC România.

„Creşterile salariale din aceste sectoare sunt cu 30-40% mai mari faţă de media totală pe industrii, ceea ce înseam­nă că raportul cerere - ofertă este în defavoarea ofertei“, a spus Oana Mun­teanu.

Ea a spus că mediul de business critică aceste creşteri salariale din cauza modului neprevăzut prin care sunt anun­ţate şi din cauză că termenele de imple­men­tare sunt foarte scurte, ceea ce duce la efectuarea altor analize şi la schimbări de contracte.