Brandul de îngheţată Betty Ice s-a dus la Unilever

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.11.2018

Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice: „Suntem mândri că o marcă de îngheţată românească s-a alăturat portofoliului unui lider global pe acest segment.“



Unilever a anunţat ieri că achiziţia producătorului de îngheţată Betty Ice a fost finalizată, după semnarea acordului celor două părţi în ianuarie 2018. Totodată, compania susţine că a primit şi avizul Consiliului Concurenţei pentru a prelua compania românească. 

Gigantul anglo-olandez Unilever s-a angajat să restrângă prezenţa brandurilor de îngheţată în chioşcurile locale pentru a primi ok-ul Concurenţei pentru preluarea Betty Ice. Tranzacţia este evaluată la circa 100 mil. euro, conform datelor ZF. 

Compania Betty Ice a fost înfiinţată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean, iar astăzi este cel mai important producător local de îngheţată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deţine o fabrică în Suceava şi are peste 180 de chioşcuri de îngheţată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajaţi în România.