Starbucks deschide a treia cafenea în zona Piaţa Unirii din Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 02.11.2018

Lanţul de cafenele Starbucks a deschis a 44-a unitate din România, la parterul clădirii Day Tower de pe Bulevardul Unirii, ajungând la trei locaţii în această zonă a Capitalei.

„Zona Piaţa Unirii reprezintă unul dintre cele mai importante poluri economice din oraş, de aceea ne bucurăm să aducem expertiza cafelei Starbucks şi în cea mai mare clădire de birouri din Piaţa Unirii, Day Tower”, a declarat Karol Żuradzki, Director Regional România şi Bulgaria.

Pe piaţa din România Starbucks a obţinut afaceri de 101 mil. lei anul trecut, cu o treime mai mari decât în 2016 şi aproape duble faţă de 2015.

Americanii de la Starbucks sunt prezenţi pe piaţa locală de mai bine de zece ani, însă încă de la început s-au dezvoltat în sistem de fran­ciză. Acum, franciza pe România o are gru­pul polonez Amrest, un gigant cu prezen­ţă pe mai multe pieţe.

Polonezii au în por­to­foliu pe lângă Starbucks şi alte francize, pre­cum KFC, Pizza Hut şi Burger King, dar şi alte branduri. În România ei au doar lanţul de cafenele pe care l-au preluat în 2015 îm­pre­ună cu unităţile din Bulgaria. În total însă, există peste 1.700 de unităţi ale grupului, cu vânzări ce sar de 1,2 mld. euro.