Ce spune vicepremierul Paul Stănescu despre excluderile din PSD: Cred că partidul a făcut cea mai mare greşeală azi

Autori: Petriana Condrut , Mediafax 05.11.2018

Paul Stănescu, vicepremier, a declarat luni, după şedinţa CEx în care s-a decis excluderea lui Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu, că aceasta este cea mai mare greşeală pe care a făcut-o partidul şi nu se teme să fie următorul sancţionat.

"Cred că partidul a făcut o mare greşeală azi, poate cea mai mare greşeală. Azi chiar sunt lângă ei şi consider că este o greşeală. Nu am nicio problemă (să fie schimbat din Guvern – n.r.)", a declarat Paul Stănescu.

Consiliul Executiv al PSD a decis luni, cu 53 de voturi pentru şi 9 împotrivă, excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, ultimul dintre ei anunţând că nu va lupta împotriva partidului, dar va contesta decizia.

"Nu ni s-a explicat din ce motive s-a luat decizia. Au fost nişte motivaţii aiuritoare, fără sens, aşa că mi-e greu să mă exprim. Da, e o funcţie influentă în partid, câştigată în Congres. Dacă votul celor 4.000 de colegi în Congres nu a contat, asta este", a spus Neacşu.

Totodată, Ţuţuianu a comentat: "După 20 de ani s-au găsit colegi să spună că nu am servit corespunzător interesele acestui partid", completând că va discuta cu membrii organizaţiei de Dâmboviţa".

Marian Neacşu a deţinut funcţia de secretar general al PSD, după votul de la congresul din martie 2018, în timp ce Adrian Ţuţuianu era vicepreşedinte al partidului.