Forumul investitorilor în franciză 2018. Antreprenorii care investesc într-o franciză trebuie să fie implicaţi şi să se regăsească în conceptul de business

Autori: Georgiana Mihalache , Cristina Bellu , Alex Ciutacu 06.11.2018

♦ Antreprenorii trebuie să investească într-un domeniu în care au abilităţi şi experienţă

♦ Franciza este o modalitate de extindere a businessurilor mari în anumite domenii l Francizaţii trebuie să se regăsească în conceptul de business, să se implice în afacere.



Antreprenorii care vor să investească într-un busi­ness în sistem de franciză trebuie să aleagă dome­niul de activitate care să corespundă cu personalitatea şi abili­tăţile lor, iar resursele pe care le implică activitatea trebuie luate în calcul, au sus-ţinut speakerii prezenţi la eve­nimentul Forumul investitorilor în franciză 2018, ajuns la cea de-a doua ediţie. Conferinţa este organizată de ZF împreună cu francize.ro şi a atras peste 300 de invitaţi, antreprenori, consultanţi.

Partenerii evenimentului au fost Banca Transilvania, aBeauty Clinique, Auto Booking, Christian Tour, Clinicile Dr. Leahu, Gregory’s, LMI România, Inglot, OroToro, Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, XTag, Cramele Villa Vinea şi Biroul de Traducere Champollion.

„Cel mai important lucru e să gă­seşti franciza, activitatea unde poţi să-ţi exprimi personalitatea, abilităţile şi backgroundul. Dacă una dintre aceste componente nu există, nu va fi o reuşită la nivelul aşteptat. Cred că în momentul în care te hotărăşti să treci în zona de independenţă profesională trebuie ca experienţa şi produsul să fie compatibile cu personalitatea şi în zona de confort mental“, a spus Dan Trepcea, partener licenţiat la Expense Reduction Analysts România, filiala locală a grupului britanic cu acelaşi nume, companie care este specializată pe reducerea costurilor şi creşterea profiturilor companiilor.

Marinela Mirea, masterfrancizat, Inglot Cosmetics, a menţionat importanţa pe care o are francizatul în momentul în care decide să investească înttr-un concept de franciză.

„Ce caut la un partener? Implicarea, pentru că nu mă asociez cu SRL-ul, mă asociez cu omul din spatele businessului, iar implicarea şi spiritul antreprenorial sunt pe primul loc“, a spus Marinela Mirea.