Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România: Problemele cu forţa de muncă au devenit o provocare mai mare decât taxele pentru mediul de business

Autor: Adrian Seceleanu 06.11.2018

Dificultăţile companiilor de a recruta oameni calificaţi au devenit pentru mediul de business din România o problemă mai mare decât taxele, a declarat Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România, în cadrul evenimentului Microsoft Business Summit 2018 - prima sa apariţie publică de la preluarea mandatului.

“Cred că în fiecare zi vorbesc cu cineva despre criza de forţa de muncă. Un studiu recent al companiei Manpower arăta că 80% dintre companiile din Româ ia se confruntă cu această provocare. Cred că problema forţei de muncă a devenit pentru comunitatea de business o provocare şi mai mare decât taxele, dacă vă puteţi imagina acest lucru. Automatizarea şi inteligenţa artificială ne pot ajuta să rezolvăm această problemăîmpreună.

Cred că provocările de pe piaţa muncii vor determina transformări necesare în multe companii care se confruntă cu această problemă. Eu cred însă că această provocare poate fi transformată într-o oportunitate”, a declarat Violeta Luca.