iPhone-ul ”low-cost”, călcâiul lui Ahile pentru Apple: Cererea sub aşteptări pentru modelul XR a prăbuşit acţiunile gigantului american la minimul ultimilor trei luni

Autor: Tibi Oprea 06.11.2018

Dupa ce Apple a anunţat luni printr-un raport publicat pe bursa din Japonia că şi-a limitat planurile legate de producţia iPhone XR, acţiunile gigantului american au scăzut cu 3.6%, la minimul ultimelor trei luni, şi se află în grafic pentru cele mai dure două sesiuni de tranzacţionare din ultimele trei luni, potrivit Marketwatch.

Potrivit aceluiaşi raport, Apple şi-ar fi instruit muncitorii să crească rata de producţie pentu vechile modele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, în detrimentul variantei low-cost lansată anul acesta, XR. Raportul, care citează mai multe surse anonime, susţine ca Apple a semnalat “o cerere dezamăgitoare pentru noul iPhone XR” odată cu ultimele ordine de producţie către Pegatron si Foxconn, companii sub egida Hon Han Precision Industry.

Compania americană nu a răspuns încă solicitărilor presei de a comenta pe baza raportului Nikkei.

Situaţia vine la numai câteva zile după raportul Apple privind veniturile din trimestrul trecut, în care compania a depăşit aşteptările financiare, dar a oferit o perspectivă sub aşteptări pentru sezonul de Crăciun.

Managementul producătorului american a mai anunţat atunci că Apple nu va mai furniza, în rapoartele sale, cifre de vânzări în unităţi, ceea ce a dat naştere la îngrijorări legate de tendinţa negativă de evoluţie a numărului de unităţi vândute.

Acţiunile Apple au scăzut cu cu 11% în ultima lună, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average, din care face parte şi Apple, a pierdut 4%.