Transportatorul naţional de gaze şi petrol Conpet Ploieşti are un nou director general, Timur-Vasile Chiş, cu mandat de 4 ani

Autor: Roxana Rosu 06.11.2018

Consiliul de Administraţie al companiei Conpet Ploieşti, transportator naţional de ţiţei şi gaze naturale, l-a numit pe Timur-Vasile Chiş în funcţia de director general, cu un mandat de patru ani.

Timur-Vasile Chiş a fost anterior şef Birou Analiză şi Monitorizare Proiecte la Conpet.

Din decembrie 2017, funcţia de director general a fost ocupată  de Dan-Silviu Baciu, care fusese anterior Director  în Direcţia Dezvoltare Mentenanţă. 

Compania a demarat în septembrie procesul de căutare a unui nou director general şi a unuia financiar. Printre cerinţele obligatorii pentru ocuparea postului de director general se regăseau o experienţă de minimum cinci ani în funcţii de conducere, din care cel puţin trei ani într-o companie energetică,  coordonarea unei echipe de peste 200 oameni şi a unor proiecte în cadrul unei companii cu o cifră de afaceri mai mare de 20 milioane euro.
 
Liviu Ilaşi, care a condus Conpet între 2013 şi 2017, a avut în 2016 o remuneraţie fixă brută de 303.260 de lei, echivalentul a 25.300 de lei brut lunar.

În acelaşi timp, Sanda Toader a fost desemnată director economic, din 7 noiembrie, tot pe o perioada de 4 ani.

Compania este controlată în proproţie de 58,71% de statul român. Conpet are o capitalizare de 735 milioane lei, după ce acţiunile companiei s-au depreciat cu 14% pe BVB în acest an.

Conpet a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 184 milioane lei, în scădere cu 0,7%, şi un profit net de 21,6 milioane lei, în scădere cu 39%.