Dragoş Anastasiu, preşedintele AHK România: Camera de Comerţ nu are destui membri. În Germania şi Austria apartenenţa la Camera de Comerţ este obligatorie.

Ziarul Financiar 07.11.2018

Una din principalele probleme cu care se confruntă Camera de Comerţ şi Industrie a României este numărul scăzut de membri, ceea ce duce la neimplicarea antreprenorilor în rezolvarea problemelor mediului de afaceri. Comparativ, în Germania şi Austria apartenenţa companiilor private la Camera de Comerţ este obligatorie, iar când o firmă se înregistrează la Registrul Comerţului, aceasta este introdusă automat la Camera de Comerţ, de unde primeşte şi mesaj cu factura de cotizaţie, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Co­merţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), antreprenor şi preşe­dintele Grupului Eurolines.

„În primul rând Camera de Comerţ a României are o problemă de membership, nu se duc oamenii să fie membri şi de aici porneşte problema. În Germania şi Austria se cotizează şi se adună bani şi forţă şi lumea se implică pentru că au înţeles că implicarea socială este o obligaţie.“ 

AHK România, alături de alte camere de comerţ bilaterale, este membră în Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), o organizaţie care deserveşte interesele a companiilor ale căror venituri generează 53% din PIB-ul ţării. CDR este o asociaţie care reuneşte principalele organizaţii patronale din România cu scopul de a rezolva problemele mediului de afaceri local.