VIDEO. Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România: Provocările de pe piaţa muncii vor determina transformări în multe companii

Autor: Adrian Seceleanu 07.11.2018

Tehnologia ar putea fi utilizată pentru a rezolva presiunea generată de lipsa forţei de muncă - care a devenit o problemă semnificativă pentru companiile din România, a declarat Violeta Luca, noul general manager al Microsoft România în cadrul evenimentului Microsoft Business Summit 2018.

„Cred că în fiecare zi vorbesc cu cineva despre criza de forţa de muncă. Un studiu recent al companiei Manpower arăta că 80% dintre companiile din România se confruntă cu această provocare. Cred că problema forţei de muncă a devenit pentru comunitatea de business o provocare şi mai mare decât taxele, dacă vă puteţi imagina acest lucru. Automatizarea şi inteligenţa artificială ne pot ajuta să rezolvăm această problemă împreună. Cred că provocările de pe piaţa muncii vor determina transformări necesare în multe companii care se confruntă cu această problemă. Eu cred însă că această provocare poate fi transformată într-o oportunitate“, a afirmat Violeta Luca.