Daniela Costache, Mondelez: Consumatorul începe să caute valoarea adăugată a unui produs. Este extrem de importantă comunicarea în magazine

Autor: Mădălina Dediu Panaete 08.11.2018

Daniela Costache, category planning sales activation manager în zona centrală şi de sud a Europei pentru Mondelez International, cea care are în grijă activările de brand pentru liderul pieţei de ciocolată şi biscuiţi pe plan local, a observat că acum consumatorul  român, centrat foarte mult pe preţ, începe să caute valoarea adăugată a unui produs şi este mai interesat să experimenteze atât la nivelul aromelor, dar şi la nivelul combinaţiilor de ingrediente sau chiar de mărci.



„Dacă în trecut consu­ma­torul punea în coş un singur pa­chet de biscuiţi, acum a de­venit o obiş­nuinţă să cum­pere două sau mai multe pro­duse pentru a le consuma în di­fe­rite momente, satisfă­cân­du-şi nevoi diferite. În acest context, este extrem de im­portantă comunicarea în magazine, iar pen­tru produsele noi cam­paniile de sam­pling au un impact mare în decizia de cum­părare. Porto­fo­liul di­ver­sificat, dar adaptat fiecărui tip de maga­zin şi aşe­zarea co­rectă la raft pot genera creş­teri de vânzări“, a spus în­tr-un interviu acor­dat ZF Daniela Costache, care lu­crea­ză de mai bine de opt ani în ca­drul Mondelez Interna­tional, pro­du­cătorul unor branduri precum Milka, Poiana, Oreo, Halls şi BelVita. Anterior, ea a lucrat în cadrul L’Oréal România, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa de cosmetice.

În cadrul Mondelez, Daniela Costache lucrează în departamentul category plan­ning şi se ocupă, în principal, de con­struirea de concepte de activare pentru brandurile din portofoliul companiei bazate pe infor­maţii despre consumator, dezvoltă meca­nisme promoţionale, le implementează în magazine alături de echipă, dar şi identifică oportunităţile de creştere a vânzărilor.