MobiUp, firma de accesorii de telecom a retailerului GSM Arsis, a intrat pe piaţa din Ungaria

Autor: Adrian Seceleanu 08.11.2018

MobiUp Distribution, companie de distribuţie şi vânzare de accesorii pentru telefoane mobile cu afaceri de 49 mil. lei (11 mil. euro) în 2017, care este deţinută de Arsis - cel mai mare retailer local de telecom, a intrat pe piaţa din Ungaria, ca parte a unei strategii de expansiune pe plan internaţional.

„La 1 octombrie ne-am început activitatea pe piaţa din Ungaria printr-o companie dedicată“, a declarat pentru ZF Daniel Florea, general manager al Arsis Trading. „Momentan suntem prezenţi doar în magazinele Vodafone Ungaria, dar ne căutăm parteneri, vrem să replicăm în Ungaria businessul din România şi să deschidem şi «insule» de vânzare şi în centre comerciale“, a adăugat el.

MobiUp a studiat mai multe pieţe din jur, printre care şi Bulgaria sau Serbia, dar a decis să facă primul pas în Ungaria. „Vodafone Ungaria a organizat o licitaţie pentru accesorii care a fost câştigată de noi, astfel că de la 1 octombrie ne-am început activitatea pe piaţa din Ungaria. Vodafone şi-a externalizat practic businessul de accesorii.“

MobiUp, care estimeză o creştere a cifrei de afaceri de 30-35% în 2018, va intra şi pe alte pieţe, a adăugat Florea, fără a oferi alte detalii. Arsis Trading, companie deţinută de antreprenorul Radu Mirea, cu afaceri de 151 mil. lei în 2017, este unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa de retail GSM, care a intrat în business în 1998 ca partener al Connex (actualul Vodafone - numărul doi de pe piaţa de te­le­fonie mobilă), cu care are o relaţie exclusivă şi în prezent.