Romgaz surprinde piaţa cu 500 mil. lei dividende, pe care nimeni nu le aştepta

Autor: Tibi Oprea 08.11.2018

Romgaz a anunţat miercuri că va distribui 1,3 lei dividende la solicitarea statului, dar, surprinzător, nu este vorba despre dividendul trimestrial aşteptat de piaţă. Dividendele au un randament de 3,8%.



Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producător şi furnizor de gaze naturale al Ro­mâniei, va distribui în 2018 un dividend suplimentar de 1,3 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de 3,8%, în contextul în care compania de stat a avizat miercuri repartizarea la solicitarea ac­ţionarului majoritar, respectiv statul român prin Ministerul Energiei. Suma care urmează a fi direcţionată către acţionari este de 501 mi­lioane de lei. Spre comparaţie, Romgaz a realizat un profit net de 800 mil. lei în S1/2018.

Chiar dacă în vara acestui an guvernul PSD a creat cadrul legislativ favorabil repar­tizării trimestriale a dividendelor pentru înca­dra­rea în ţinta de deficit bugetar de 3%, sur­prin­zător, dividendul pe care îl va distribui Rom­gaz, cea mai valoroasă companie de stat de la bursa românească, nu este unul tri­mes­trial.