Amundi, cel mai mare administrator de active din Europa: Pentru un investitor gata să rişte, să se îndrepte spre acţiunile europene ar fi o idee bună. Anul 2019 va aduce zile mai agitate ca 2018

Autor: Răzvan Botea 08.11.2018
Chris Morgan, senior investment specialist - Amundi Dublin (al doilea din dreapta foto), cel mai mare administrator de active din Europa, spune că un investitor cu un apetit de risc mai ridicat ar putea să se uite la acţiunile europene, însă pentru câştiguri cu două cifre nu există un răspuns.

„Un randament de două cifre ar fi prea agresiv. Pentru un investitor gata să rişte, să se uite la acţiunile europene ar fi o idee bună, însă pentru câştiguri cu două cifre, nu avem un răspuns”, a spus acesta în cadrul evenimentului Crossroads România. Analiştii de la Amundi consideră că anul 2019 va fi unul mai tumultuos decât anul precedent în ceea ce priveşte volatilitatea pieţei, în contextul în care ciclul economic actual este aproape de maturitate şi turbulenţele la nivel mondial se resimt şi în pieţele de capital.

„Diferiţi factori pot influenţa tendinţele generale ale pieţei, de la factori macroeconomici la riscuri geopolitice.”