Grupul BRD a raportat un profit net de 1,14 mld.lei la nouă luni, în creştere cu 7%, şi un venit bancar în urcare cu 11%, la 2,2 mld.lei. Francois Bloch, director general:”Creşterea a fost susţinută de avansul volumelor de credite şi depozite pe segmentul retail, de intensificarea tranzacţiilor”

Autor: Roxana Rosu 08.11.2018

Grupul BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 1,142 miliarde lei, în crestere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut (28% excluzand elementele nerecurente) pe fondul performantei operationale solide si costului net al riscului pozitiv.

Venitul net bancar s-a majorat cu 11%, la 2,289 milairde lei, impulsionat de veniturile nete din dobânzi, cresterea volumelor si mediul favorabil al ratelor de dobanda.

La nivelul băncii, profitul net s-a cifrat la 1,137 miliarde lei, în creştere cu 8,9%, iar venitul bancar a avansat la 2,204 miliarde lei, mai mare cu 12,5%. 

 “In primele noua luni ale anului 2018, Grupul BRD a obtinut rezultate foarte solide, ce reflecta dinamica comerciala pozitiva si performanta operationala robusta. Cresterea a fost sustinuta de avansul volumelor de credite si depozite pe segmentul retail, de intensificarea tranzactiilor, in timp ce utilizarea tot mai ridicata a solutiilor de banca la distanta confirma eforturile continue de a imbunatati oferta noastra digitala”, a declarat Francois Bloch, Directorul general al BRD Groupe Societe Generale.