CE Hunedoara, singura companie care mai face energie pe huilă, în corzi: Firma trebuie să înapoieze un ajutor de stat de 60 de milioane de euro considerat acum ilegal de CE

Autor: Roxana Petrescu 08.11.2018

CE Hunedoara, compania care are în portofoliu patru mine de huilă şi termocentralele Deva şi Paroşeni, trebuie să înapoieze un ajutor de stat de 60 de milioane de euro considerat acum ilegal de Comisia Europeană. Având în vedere siatuaţia financiară a companiei, aceasta ar putea fi lovitura finală pentru o companie cu un profil unic de producţie.

Un guvern poate sprijini o societate care are dificultăţi din punct de vedere financiar dacă societatea are un plan de restructurare solid, contribuie la costurile restructurării sale şi dacă denaturarea concurenţei este limitatăÎn cazul CE Hunedoara, aceste condiţii nu au fost îndeplinite - am constatat că împrumuturile din surse publice acordate de România societăţii CE Hunedoara au conferit acesteia un avantaj economic necuvenit. Aceasta înseamnă că ajutorul de stat a fost ilegal. Acum, România trebuie sărecupereze ajutorul ilegal acordat societăţii”a declarat Margrethe Vestager, comisarul responsabil cu politica în domeniul concurenţei.