O româncă este CFO al unui start-up norvegian evaluat la 7 mil. euro şi specializat în închirierea de haine şi accesorii

Autor: Cristina Roşca 09.11.2018

Platforma FJONG Norge lansată acum un an şi jumătate are peste 25.000 de utilizatori şi peste 3.000 de articole de închiriat.



Executivul român Cristina Zgherea (39 de ani) a preluat de câteva luni funcţia de CFO a; companiei norvegiene FJONG Norge, un start-up înfiinţat acum un an şi jumătate şi evaluat deja la 7 milioane de euro.

FJONG Norge este o platformă de intermediere pentru închirierea de haine şi accesorii. În mo­men­tul acesta compania are un show­room şi o platformă on­line unde se pot face rezer­vă­rile. Ideea din spatele acestei firme este că oamenii au multe haine scumpe, pe care le folosesc o dată sau de două ori, după care le atârnă în dulap.

Cristina Zgherea şi-a construit cariera în sectorul financiar - domeniul bancar şi cel al asigurărilor -, însă recent a decis să dea corporaţiile pe un start-up pe care îl descrie ca fiind la intersecţia dintre tehnologie şi fashion. Ea locuieşte astăzi în Oslo, Norvegia, dar când a emigrat acum circa un deceniu, prima ei oprire a fost în Copenhaga, Danemarca.