Veniturile grupului Telekom România au scăzut în trim. III cu 5%, la 227 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 09.11.2018

♦ Subsidiara din România se confruntă cu o piaţă dură şi pe fix, şi pe mobil, iar în acest moment are loc o evaluare care ar putea duce la o creştere a provizioanelor pentru clienţii rău-platnici de pe comunicaţii mobile.



Grupul Tele­kom Ro­mâ­nia, for­mat din fostele companii de telefonie fixă şi mobilă Rom­telecom şi Cosmote, a înregistrat în trim. III venituri totale de 226,7 mil. euro, în scădere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul scăderii numărului de clienţi şi a competiţiei dure de pe piaţă. Profitul operaţional (EBITDA) ajustat a scăzut cu 4% la 41,2 mil. euro.

Grupul a continuat să înregistreze venituri semnificative şi din vânzarea de active imobiliare, conform sursei citate, care nu oferă date exacte. Grupul a raportat scăderi ale veniturilor pentru toate cele trei categorii cheie de servicii de telecom, cel mai dur declin fiind înregistrat de zona de servicii furnizate altor operatori (wholesale), pe fondul scăderii încasărilor din tranzitul internaţional, conform datelor grupului OTE.