MedLife, afaceri de 580 mil. lei la nouă luni din 2018 cu un profit de 13 mil. lei. „Au depăşit estimările noastre şi pe cele ale pieţei.“

Autor: Cristina Bellu 09.11.2018

Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) a raportat pentru primele nouă luni din 2018 afaceri la nivel de grup de 579,3 milioane lei, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, şi un profit mai mare cu 33,6%, la 12,7 mil. lei. Evoluţia afacerilor s-a datorat în principal creşterii semnificative pe toate liniile de business ale grupului.

Clinicile şi spitalele au cea mai mare pondere în cifra de afaceri, de 29%, respectiv 20%, urmate de divizia corporate şi laboratoare, cu 22% şi 17%, potrivit raportului MedLife de la bursă.

Analiştii de la BT Capital Partners, divizia de servicii financiare a Băncii Transilvania, a doua cea mai mare instituţie de credit din România, spun că rezultatele MedLife au bătut estimările pieţei.

„Ne aşteptăm ca aceste rezultate financiare să aibă un impact pozitiv pe cotaţia MedLife întrucât au depăşit estimările noastre şi pe cele ale pieţei“, se arată în raportul zilnic al analiştilor.

Mihai Marcu, şeful MedLife, spune că existe premise ca în 2019 MedLife să devină prima companii de servicii medicale din Romania care va depăşi cifra de afaceri de 200 milioane euro.