(P) KWS Seminţe lansează „Proiect pentru România” la RALF 2018, unde este Master Partner pentru al treilea an, consecutiv

Autor: Publicitate 12.11.2018

De peste 16 ani, KWS Seminţe - parte a Grupului KWS Saat SE, unul dintre cei mai importanţi producători de seminţe pentru agricultură la nivel mondial, îşi desfăşoară activitatea pe piaţa locală, timp în care a devenit un important pilon de dezvoltare în cadrul grupului la nivel european, cu creştere constantă a cotei de piaţă regionale în ultimii 3 ani. Această maturizare completă a companiei în România a determinat trasarea liniilor strategice pentru perioada următoare, KWS Seminţe stabilizându-se pe piaţa locală prin investiţii importante în cercetare, producţie, infrastructură, dar şi în resurse umane.

KWS Seminţe derulează în România cel mai amplu program de ameliorare porumb din Sud - Estul Europei, iar hibrizii creaţi aici performează în toată regiunea, un element cheie diferenţiator pe piaţa de profil. În Europa, KWS deţine opt programe diferite de ameliorare şi o reţea largă de testare, motiv pentru care dezvoltă în fiecare an hibrizi competitivi, adaptaţi condiţiilor pedoclimatice din fiecare ţară. Urmând această direcţie, lansările de hibrizi “româneşti” au format un portofoliu comercial care acoperă toate cerinţele fermierilor şi toate zonele de cultură a porumbului din România. De asemenea, compania locală se poate mândri că anul acesta, în premieră, un hibrid creat de KWS în România va fi lansat la fermele din Franţa.

Începutul acestui demers strategic lansat chiar în Anul Centenarului, sub titulatura Proiect pentru România, a avut loc în urmă cu patru ani, când KWS Seminţe a lansat KAMPARIS, primul hibrid de porumb creat de o multinaţională în România şi adaptat specificului pedo-climatic de aici.” a declarat Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe.

Dezvoltarea proiectului a reprezentat urmarea firească a deschiderii fermierilor români faţă de iniţiativele cu notă autentic românească, ştiut fiind că un hibrid de porumb creat în condiţiile specifice ale regiunii de cultură îşi va dezvolta caractere adaptate nevoilor locale.

„Succesul repurtat de Kamparis ne-a încurajat să continuăm, iar azi avem satisfacţia să includem în acest Proiect pentru România un număr de şapte hibrizi de porumb 100% româneşti, astfel încât putem deja vorbi despre un portofoliu complet pe segmentul de maturitate FAO cel mai utilizat în România de fermierii noştri.” a spus dr. ing. George Muşat, Director Program Ameliorare Porumb FAO 300-400 al KWS pe Europa de Sud - Est.

„Proiect pentru România” a fost inaugurat într-un cadru exclusivist, cel al fermierilor de top din România, care practică agricultura de performanţă la cel mai înalt nivel, cu ocazia celei de-a treia ediţii a RALF (The Romanian Agriculture Leadership Forum), unde KWS Seminţe a fost Master Partner pentru al treilea an consecutiv.

Am decis să continuăm colaborarea cu RALF, întrucât tematica acestui forum are la bază viziunea, acest tip de manifestări formând un cadru conjunctural în care încercăm să anticipăm viitorul în agricultură. Viziunea este o valoare importantă a companiei noastre, pe lângă independenţa pe care ne-am asumat-o în această piaţă agricolă globală guvernată de fuziuni” – a continuat Doriana Niţu, Country Manager KWS Seminţe.

Portofoliul 2018 este foarte bine segmentat pe cererea pieţei actuale, cu grupe de hibrizi delimitate în funcţie de destinaţia în utilizare din oricare tip de fermă. Hibrizii din portofoliu au, în proporţie de peste 90%, o vechime de cel mult patru ani, mergând în trend cu piaţa. Conceptul ClimaControl3 (grupa hibrizilor de porumb cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă) lansat în 2017 a devenit deja cunoscut de către o treime din piaţa de profil, iar o mare parte l-a utilizat în cultură sezonul acesta, înregistrând astfel una dintre cele mai rapide ascensiuni din agribusiness. Seria lansărilor de noi

hibrizi continuă şi în 2018, cu Grupa de Performanţă, respectiv grupa hibrizilor de porumb KWS cu rezultate de producţie foarte bune în cazul fermelor cu practici agricole avansate, toţi hibrizii componenţi ai acestei grupe fiind creaţi în România.

Companie aflată pe locul trei la nivel naţional în domeniul în care activează, KWS Seminţe deţine un portofoliu de peste 5000 de fermieri şi prezenţă naţională la peste 50 distribuitori din toate categoriile. Firma a înregistrat o creştere importantă în ultimii doi ani, ajungând la o cotă actuală de piaţă de 13% şi se poate mândri cu faptul că 9 din 10 fermieri români cunosc compania. Pe lângă managementul orientat spre performanţă, din strategia de dezvoltare a KWS Seminţe fac parte şi investiţiile constante în cercetare şi dezvoltare, precum Staţiunea de Cercetare - Ameliorare de la Alexandria (judeţul Teleorman) – ale cărei baze au fost aşezate în 2005, lansarea Staţiei de Uscare, Condiţionare şi Procesare Seminţe de Porumb de la Siliştea, judeţul Brăila, în anul 2007, şi a primului laborator privat de Control al Calităţii Seminţelor din România, deschis în 2011, tot la Siliştea, judeţul Brăila. Totodată, în cei peste 16 ani de activitate pe piaţa locală, KWS Seminţe a crescut de la un singur angajat la o echipă de 125 de persoane şi se află în plină ascensiune, având toate premisele unei evoluţii sustenabile în următoarea perioadă.