„Croitorii“ de soft: doi colegi de Politehnică şi-au făcut un business cu soluţii IT custom-made şi au ajuns la 10 mil. lei. „Căutăm încă 4-5 oameni pentru echipă“

Autor: Roxana Petrescu 12.11.2018

Bento (2B Intelligent Soft) este un business demarat în urmă cu 14 ani de doi colegi de facultate care azi livrează soluţii soft personalizate către clienţi precum Apa Nova, Adrem Invest sau SIFI TM Agro - Siloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul României.

„Anul acesta estimăm că vom avea afaceri de circa 10-11 milioane de lei (aprox. 2 mil. euro), cele mai mari de până acum“, spune Radu Scarlat, director general al Bento, companie care dezvoltă soluţii de infrastructură IT&C, pe de-o parte, şi software pentru firme mijlocii şi mari cu cifre de afaceri începând cu 5 milioane de euro. 

Bento, înregistrată la Registrul Comeţului cu denumirea 2B Intelligent Soft, a terminat anul trecut cu un business de peste 7 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cu o marjă a profitului net de circa 20% şi cu 23 de angajaţi.

„De la începutul anului, echipa Bento s-a mărit considerabil, majoritatea colegilor nou-ve­niţi fiind în cadrul departamentului de dezvoltare de software. În prezent, suntem 34 de per­soane şi mai căutăm cel puţin 4-5 oameni care să se alăture echipei în cel mai scurt timp“, mai spune Radu Scarlat.