Prima reacţie a lui Liviu Dragnea, după ce Victor Negrescu şi-a dat demisia: Această demisie foarte ciudată. Premierul are o propunere

Autor: Petriana Condrut 12.11.2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a catalogat, luni, demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, drept "această demisie ciudată", spunând că premierul Viorica Dăncilă are deja propunerea pregătită.

"E bine să vorbiţi cu domunl Victor Negrescu, doamna premier are deja propunerea pregătită, dar nu se pune problema ca această demisie foarte ciudată să afecteze pregătirea pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Acolo nu a lucrat doar un om, ci o echipă", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat luni, referitor la semnalul de alarmă tras de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia România nu ar fi pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, că acesta aduce un mare deserviciu ţării.

"Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are această obsesie din noaptea lui decembrie 2016. Bineînţeles. Sunt deja din ce în ce mai mulţi români care nu se mai lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis. De doi ani ne-a minţit, că nu sunt bani de pensii, că nu ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste şi s-a realizat ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Guvernul e pregătit să getioneze cu succes preşedinţia Consiliului UE. Ceea ce Iohannis este să facă un deserviciu României, pentru că încearcă să inducă ideea că Guvernul din ţara lui, nu e pregătit de această preşedinţie. Acest lucru e incalificabil", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".