Teodorovici anunţă că a semnat nouă acorduri de finanţare cu ajutor de stat, dar nu publică lista beneficiarilor. Teraplast Bistriţa spune pe Bursă că este unul dintre câştigători

Autor: Dana Ciriperu 12.11.2018

Ministerul de Finanţe a anunţat că a semnat astăzi primele nouă acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie (807/2014), dar nu publică lista cu cele nouă proiecte aprobate.

Un beneficiar cert este compania Teraplast din Bistriţa care a anunţat pe Bursa ca va primi ajutorul de stat solicitat, de 6,8 milioane de euro.

"Sunt foarte bucuros că am semnat astăzi primele 9 proiecte de investitii care vor aduce plusvaloare economiei romanesti. Beneficiile pe care acestea le vor aduce trebuie privite din doua perspective - cea a dezvoltarii regiunii in care se va realiza investitia si cea a crearii a aproape 2.000 de noi locuri de munca", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Pe site-ul Guvernului sunt publicate numele celor noua beneficiari ai ajutoarelor de stat, respectiv trei companii din grupul Teraplast si firmele Therme Nord Bucuresti si Jaeggi Industries, producatorul Borsec – grupul Romaqua, dar si Universal Alloy Corporation, MG Tec Industries si Stonevault S.R.L

Cele nouă proiecte au o valoare totala de 1,3 miliarde de lei, pentru finanţarea cărora a fost aprobat ajutor de stat în valoare de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei.  Aceste proiecte de investiţii vor crea 1.947 noi locuri de munca şi vor contribui cu 515,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite, arată Ministerul de Finanţe, care menţionează  că proiectele investesc in industria auto, industria materialelor de construcţii, industria aeronautica, sănătate şi asistenţă socială.

Sesiunea de inregistrare a cererilor de acord pentru finantare a fost deschisa la 10 septembrie 2018 si are un buget alocat de 614 milioane de lei.